• «А я так мало, небагато просив у Бога…»

    «А я так мало, небагато просив у Бога…» «А я так мало, небагато просив у Бога…» «А я так мало, небагато просив у Бога…»

    Як би не називали Тараса Григоровича Шевченка – Батьком, Генієм, Пророком, але все ж таки, найближчим до співця народного життя є ймення Кобзар. Його творчість містить такий глибокий зміст, що ми кожного разу розкриваємо для себе щось нове й незвідане…

    Березень в Україні називають Шевченковим, тому традиційно, напередодні дня народження Великого Кобзаря, в бібліотеці-філії №2 проходять Шевченківські дні.

    Книги з інсталяції «Кобзар у серці України», розкривають безмежний світ Поета, Художника, і насамперед Людини. Гурман-ранок «Найкраще з «Кобзаря», організований для шанувальників Шевченкового Слова, показав, що його творчість, пройшовши крізь роки, не менш актуальна й сьогодні. Читали, декламували, смакували… Кожний учасник знайшов щось своє, близьке для серця і душі.

    Особливу увагу бібліотекарі приділили поезії, якій в цьому році виповнюється 170 років. Читка-бесіда за твором «Зацвіла в долині червона калина…», була запропонована читачам юнацького віку. Учасники підготували цікаву розповідь про історію написання твору та прослухали сучасну музичну композицію у виконанні гурту «Гайдамаки».

    Долучилися до творчості Шевченка й молодші читайлики – учні 2-Б та 2-Д класів БЗШ №11. Разом з бібліотекарями дітлахи здійснили літературну подорож за книгою Євгена Білоусова «Тарасове перо». У своїй розповіді бібліотекарі використали казкових персонажів – Чарівне Перо і Чорну Хмару (позитивний та негативний персонажі). Подорожуючи, діти дізналися багато цікавого про життя і творчість Тараса Шевченка, взявши наприкінці заходу участь у вікторині «Хто Шевченка прочитав, той багатшим серцем став!».

    Кожен, хто відвідав у ці дні книгозбірню, духовно збагатився, беручи участь у поетичних акордах «Тарасе, долею твоєю стомовний світ переболів…», читаючи твори Кобзаря та вірші, присвячені Поету.

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше