• Єднаймо душі словом Кобзаря

    Єднаймо душі словом Кобзаря Єднаймо душі словом Кобзаря

     

    Для кожної людини є на землі щось найдорожче, найсвятіше. Для українського народу такою святинею є Шевченко – натхненник наших національних ідей, проповідник волі і добра, правди і справедливості.

    Від того, чи знайдеться місце для Тараса Шевченка в храмі власної душі кожного з нас, залежить ким ми є і ким ми будемо. Адже для всього світу вже два століття слово "Україна” пов’язане з ім’ям Тараса Шевченка, якому судилося стати глашатаєм мрій і прагнень українського народу, символом нації та країни.

    З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря, працівники Центральної бібліотеки10 березня провели для вихованців ДПТНЗ "Професійний ліцей” літературно-музичну годину "Єднаймо душі словом Кобзаря”. Захід розпочався піснею "Думи мої…”.

    Ведучі дійства Маргарита Зубкова та Ольга Соломаніна розповіли учням про життя поета, ознайомили з багатогранністю його таланту, пророчим звучанням Шевченківських рядків та їх актуальністю у наш час.

    Справжні шедеври української пейзажної лірики: "Садок вишневий коло хати”, "Зоре моя вечірняя”, "Тече вода з-під явора”, "Зацвіла в долині червона калина” Тетяна Качанова вплела у відеоряд, який представила учням.

    Яскравим доповненням до програми стали вірші Кобзаря у виконанні Маргарити Зубкової.

    Учасники заходу прийшли до висновку, що читати Шевченка необхідно щодня: коли потрібна порада чи розрада, коли є зневіра або коли шукаєш натхнення. Зараз його слово правди, слово віри допомагає нашим бійцям боронити Україну від ворога. Його пророчі слова "борітеся ­­− поборете” стали нашим гаслом, нашою зброєю, з ними ми переможемо.

    Закінчився захід піснею "Реве та стогне Дніпр широкий”, яку стоячи виконали всі разом.

    Ольга Соломаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше