• Пензлем за творами Кобзаря

    Пензлем за творами Кобзаря Пензлем за творами Кобзаря Пензлем за творами Кобзаря Пензлем за творами Кобзаря

    З метою виховання у дітей художнього смаку, працівники бібліотеки-філії №6 провели арт-годину «Пензлем за творами Кобзаря» для користувачів книгозбірні, членів студії «Азалія» (керівник Людмила Красніцька-Луцик).

    Бібліотекар Людмила Романюк розповіла присутнім про дитинство видатного українського поета та художника, нашого «Кобзаря», Тараса Григоровича Шевченка. Діти дізналися про те, як Шевченко працював над серією офортів «Мальовнича Україна» та вивчав техніку гравіювання, що велике місце в доробку митця належить портретам. Людмила Миколаївна презентувала книгу «Тарас Шевченко – дітям» та «Київщина в творчості Т.Г.Шевченка». З великим задоволенням діти переглянули листівки з репродукціями живописних робіт Т.Г.Шевченка, пов’язаних з Київщиною. Символічним є те, що саме на Київщині Тарас Шевченко плідно працював і як художник, створивши два чудові автопортрети, які знає весь світ, десятки портретів та малюнків, і як поет, адже саме тут були створені поезії «Розрита могила», безсмертний «Заповіт», поеми «Наймичка» й «Кавказ» та десятки інших чудових поезій. На заході звучали твори Кобзаря для дітей: «Мені тринадцятий минало», «Світає, край неба палає», «За сонцем хмаронька пливе», «Садок вишневий біля хати».

    Прослухавши поезію, гуртківці взялися передавати почуте на папір, створюючи неповторні малюнки та, отримуючи радість від творчого процесу. Маленькі художники, проявивши свою креативність, вдало проілюстрували твори Тараса Шевченка.

    Із Шевченковим словом, і з його художніми творами український народ нездоланний. Саме його слово допоможе нам урешті осягнути невмирущі заповіти духовного батька Тараса, і передусім – Любові та Єднання, які сьогодні так необхідні кожному із нас для будівництва Незалежної, Соборної, Демократичної Української Держави, яка є рідною матір’ю всім її дітям.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше