• Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря! Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря! Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!

    З нагоди відзначення 206-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та з метою популяризації творчої спадщини видатного сина українського народу, працівники бібліотеки-філії №6 спільно закладами освіти мікрорайону провели читацький марафон «Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!» біля пам’ятника поету.
     
    Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова познайомила присутніх із нелегким життєвим шляхом поета, ім’я якого стало символом України. «Непросте, нелегке життя прожив Тарас Григорович Шевченко, зауважила Надія Миколаївна, всього 47 років і лише 13 років на волі, а решта ,24 – у кріпацтві та 10 – у засланні. Та ці випробування не зломили патріотичний дух поета».
     
    До марафону долучились вихованці ДНЗ №8 та №27, учні шкіл №23 і №1, користувачі книгозбірні. У читанні творів Кобзаря взяли участь 25 користувачів різних вікових категорій. Найменшій учасниці Надії Трунденко виповнилося 5 років, а найстаршій Валентині Бадзюк – 65. Як набат прозвучав вірш «Заповіт», який прочитав першокласник Михайло Яременко. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Кобзарю та зробили світлини на згадку.
     
    Сподіваюсь, що кожен, хто сьогодні доторкнувся серцем до геніальних творів Тараса Григоровича Шевченка, назавжди запам’ятає його пророчі слова і повертатиметься до нього знову і знову, черпаючи з його творів снагу та натхнення, величезну людську мудрість та відкриваючи для себе нові грані таланту та щедрості Кобзаревої душі.
     
    Дякуємо Валентині Підгайні за надану можливість у проведенні читацького марафону, зокрема, за виділений транспорт.

     
    Надія Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше