• Дзвінко лунає Тарасове слово

    Дзвінко лунає Тарасове слово Дзвінко лунає Тарасове слово Дзвінко лунає Тарасове слово Дзвінко лунає Тарасове слово

    Великий український поет Тарас Григорович Шевченко в усьому світі знаний як Кобзар. Його дбайливе ставлення до слова, любов до людей і рідної країни подарували поетові славу батька української літератури. Твори Шевченка вчать нас любити Батьківщину, берегти пам'ять про вітчизняну історію, плекати красу рідного краю.

    Щороку у бібліотеці-філії №6 проходять Шевченківські дні, аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем і душею.

    Так, в читальній залі книгозбірні оформлена книжкова виставка «По Україні з Кобзарем», яка складається з двох частин: «Шевченко: поет і художник» та «Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе».

    Кожен, хто любить і шанує Кобзаря, знайде на виставці багато цікавого для себе, відкриє нові сторінки історії України, міцно переплетені з життям та творчістю Тараса Шевченка – Шевченка-поета та Шевченка-художника.

    Поетичний клубок «Величний дар Шевченкового слова» проведено для маленьких читайликів групи «Ягідка» ДНЗ №27 (вихователь Ірина Олійник). Бібліотекарі розповіли дітям про видатного Кобзаря, ознайомили з нелегким життям маленького Тарасика та творчістю Тараса Григоровича, зауваживши, що твори Шевченка не лише читають, їх співають, втілюють в живописі і скульптурі, відтворюють на екрані і на сцені. Малеча прослухала твори поета у виконанні кобзарів. Михайло Яремчук прочитав вірш «Заповіт».

    Мистецька мандрівка «Єднаймо душі словом й пензлем Кобзаря» проведена з гуртківцями «Чарівного пензлика». Прочитавши вірші Шевченка діти дружно взялися за пензлі, щоб відтворити почуте на папері. Використовуючи техніку енкаустика, «пензлята» малювали ілюстрації до творів «Коло гаю в чистім полі», «Тече вода в синє море…», «За сонцем хмаронька пливе», «Зацвіла в долині».

    Конкурс читців поезії Кобзаря проведено серед користувачів молодшого та середнього шкільного віку. Переможці конкурсу Саша Федак і Саша Цуцков взяли участь у міському конкурсі «Кобзарева зоря», де здобули ІІ місце. Вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів.

    Багато в світі є прекрасних поетів, кожний народ має своїх співців. Але тільки Шевченко здобув таке всенародне визнання. Його поетичне слово звучить у різних куточках світу – один лише «Заповіт» перекладено 147-ма мовами! До могили Кобзаря йдуть люди з усіх куточків планети, щоб вклонитися співцеві, який учив любити свою землю і свій народ.

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше