• Біла Церква з Кобзарем у серці

    Біла Церква з Кобзарем у серці Біла Церква з Кобзарем у серці Біла Церква з Кобзарем у серці Біла Церква з Кобзарем у серці


    204-та Шевченкова весна завітала на нашу землю. Щороку у березні Великий Кобзар приходить до нас, і щороку новим, неповторним.

    У ньому наша історія, наші мрії, наша надія. Він – невмируща слава українського народу. Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить любити свою Україну.

    9 березня для поважної громади користувачів книгозбірні №3, що на Залізничному селищі, відбувся поетичний марафон «Біла Церква з Кобзарем у серці». Бібліотекарі підготували озвучену книжкову виставку з відповідною назвою, на якій було представлено колекційне зібрання книг «Кобзар» різних років видання, що є у фонді філії, художні твори Тараса Шевченка, літературні, мовознавчі друковані видання.

    Присутні залюбки переглянули книжкову виставку, помилувалися малюнками та почали декламувати улюблені віршовані рядки поезій Великого Кобзаря.

    Талановитий митець відображав свої мрії у чудових віршах, які звучали у бібліотеці: «Тополя», «Перебендя», «Заповіт», «Думи мої, думи…», «До Основ’яненка», «Розрита могила», «Сестрі», «І досі сниться». Вельмишановні пані не лише декламували, а й співали Шевченка.

    Великий Кобзар – духовний символ нашої держави, наш великий сучасник, який подарував нам безцінний скарб – чудові твори, в яких струменить любов до України та турбота про її майбутнє. Безперечно, для всіх поколінь Тарас Шевченко та його слово – потужне джерело національної свідомості.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше