• Тарасові слова і далі світ хвилюють

    Тарасові слова і далі світ хвилюють

    Перші березневі дні в житті нашої держави пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю та любов’ю до України. Щороку у бібліотеці-філіал №6 відзначають день народження Кобзаря. Цього року на абонементі книгозбірні оформлено книжково-ілюстративну виставку «Зоря Шевченкова горить,до правди й волі людство кличе».

    На поетичний марафон «Читаємо Шевченка, вчимося у нього» до читальної зали завітали користувачі-діти. Учасники двох команд «Вишневий сад» та «Білі тополі», по черзі декламували вірші Великого Кобзаря. На заході звучали поезії «Молитва», «І тут, і всюди – скрізь погано», «Вітер з гаєм розмовляє», «У нашім раї на землі», «Стоїть в селі Суботові», читаючи які, діти намагалися відобразити настрої, що панували в Україні за часів Т.Г. Шевченка.

    До читання творів долучились і працівники бібліотеки. Також присутні прослухали пісні на слова поета та переглянули відео про дитячі роки малого Тараса.

    Переглянувши відео, діти переконались, що поетичний світ Тараса Шевченка тісно пов'язаний з його власним життям. Сьогодні, як ніколи, актуальні Шевченкові слова «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь». Ми не маємо права загубитися серед інших народів та чужих традицій. Нам требапам’ятати, що ми – українці, народ, який має багатовікову історію, мова якого входить у трійку наймелодійніших, найчарівніших мов світу.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше