• Василь Стус – величний і вічний

    Василь Стус – величний і вічний Василь Стус – величний і вічний

    6 січня виповнюється 85 років від дня народження Василя Стуса − видатного українського поета, перекладача, прозаїка, мислителя, літературознавця, правозахисника, борця за незалежність України в ХХ столітті.

    До цієї видатної дати у бібліотеці села Вільна Тарасівка для користувачів бібліотеки відбувся літературний портрет «Василь Стус – величний і вічний». Бібліотекарка розповіла присутнім, про те що Василь Стус розмовляв виключно українською мовою, пояснюючи: «Моя мова – мамина». Стус був не просто поетом, а людиною з гіперчутливістю до справедливості, поет не любив брехні, але кожною клітиною свого серця і душі любив свою країну.

    За великі власні переконання щодо необхідності збереження й розвитку української культури, рідної мови Василь Стус зазнав важких репресій з боку радянської влади, його творчість була заборонена, а сам він був засуджений до тривалого перебування, в місцях позбавлення волі, де і загинув 4 вересня 1985 року.

    «Народе мій, до тебе я ще верну…» − під такою назвою у бібліотеці презентовано книжкову виставку до ювілею поета. Його поетичне слово нікого не залишає байдужим і є, безумовно, актуальним й сьогодні.

    Постать Василя Стуса є символом незламності духу, людської та національної гідності, а криниця його творчості відкриває свої глибини нащадкам.

    Запрошуємо до бібліотеки детальніше познайомитись з життям та творчістю Василя Стуса.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше