• Грані великого таланту

    Грані великого таланту Грані великого таланту

    9 листопада виповнилося 150 років від дня народження Богдана Лепкого, українського письменника, громадського діяча, художника. До цієї дати для користувачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка відбувся літературний портрет «Грані великого таланту Богдана Лепкого».

    Бібліотекарка розповіла присутнім про творчий шлях письменника та наголосила на тому, що творчість Богдана Лепкого протягом десятиліть займала одне з провідних місць у розвитку української літератури, багато в чому визначаючи її рівень, поруч з творчістю Василя Стефаника, Ольги Кобилянської, Петра Карманського.

    Богдан Лепкий – видатне явище в українській літературі, постать першорядної ваги і непересічного таланту. Письменник належав до прогресивного кола діячів української культури, гостро усвідомлював соціальні й національні проблеми українського народу. Поет, прозаїк, перекладач, літературознавець, публіцист і критик, педагог, збирач народної творчості і її популяризатор – він вніс вагомий вклад у розвиток усіх цих галузей української культури.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше