• Каменяр української землі

    Каменяр української землі Каменяр української землі Каменяр української землі

    27 серпня Україна відзначає 165-у річницю від дня народження Івана Яковича Франка. До цієї дати у бібліотеці села Вільна Тарасівка відбулася літературна година «Іван Франко – каменяр української землі». На захід завітали читачі книгозбірні.Бібліотекар Раїса Лисак розповіла присутнім, що Іван Франко – одна з найяскравіших постатей в українській літературі. Прозаїк і драматург, поет і публіцист, економіст, учений-енциклопедист і відомий політик, перекладач, Іван Якович – великий українець, достеменний європеєць, якого визнав Відень, канонізувавши на доктора філософії. Іван Франко розпочав літературну діяльність у 12 років, а перший твір опублікував у 18. Він прожив неповних 60 років, а написав близько шести тисяч творів – літературних, публіцистичних, наукових. Його літературний спадок видано в 50-ти томах.

    Найактивніша читачка бібліотеки Валерія Осадча підготувала повідомлення про цікаві факти з життя та творчості Каменяра, розповіла про те, що Іван Якович готував смачну каву, збирав гриби та ловив рибу. Дружина Івана Франка добре володіла англійською, французькою, німецькою та російською мовами. Франко вивчав індійську культуру, літературу, філософські твори. Він єдиний український поет, який номінувався на здобуття Нобелівської премії з літератури.

    Також пані Раїса розповіла дітям, що світ казок Івана Франка – «чарівний і неповторний». Діти з цікавістю прослухали уривки зі збірки «Коли ще звірі говорили». Захід пройшов цікаво та весело.

    Раїса Лисак.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше