• Богом даний Богдан Ступка

    Богом даний Богдан Ступка Богом даний Богдан Ступка

    Після карантинних обмежень і літніх канікул у бібліотеці-філії №9 зібралися члени клубів «Сузір’я» і «Серпанок» Академії пенсіонерів. Для них бібліотекарі підготували мистецьку годину «Богом даний Богдан Ступка», присвячену 80-річчю від дня народження видатного українського театрального діяча та кіноактора.

    Богдана Сильвестровича ще за життя називали «Актором №1». Його обожнювала публіка не лише рідної країни, а й закордонна. Понад півстоліття ім’я Богдана Ступки було знаковим для української національної культури. Більшість ролей, які зіграв актор у театрі та кіно, увійшли до літопису театрального та кіномистецтва України.

    Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець розповіла присутнім про дитинство актора, роки становлення і вдосконалення театральної майстерності. Гості бібліотеки переглянули уривки з фільмів, в яких Богдан Ступка грав головні ролі: «Білий птах з чорною ознакою» (1971 рік), «Вогнем і мечем» (1999 рік), «Чорна рада» (2000 рік), «Молитва за гетьмана Мазепу» (2001 рік), «Таємниця Чингісхана» (2002рік) та уривок неперевершеної п'єси «Тев'є-Тевель» (1989 рік). Ця вистава за мотивами збірки оповідань Шолом-Алейхема «Тев'є-Молочар» з 1989 року йшла на сцені Національного драматичного театру ім. Івана Франка у Києві. Богдан Ступка впродовж багатьох років був незмінним виконавцем головної ролі. За майстерну гру в цій п’єсі він отримав Національну премію України імені Тараса Шевченка.

    Члени клубів «Сузір’я» і «Серпанок» є великими поціновувачами театрального мистецтва, тому всі мали можливість поділитися своїми спогадами та враженнями від перегляду вистав за участю незабутнього Богдана Сильвестровича Ступки.

     

    Катерина Волинець



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше