• Незламний лицар правди і свободи

    Незламний лицар правди і свободи Незламний лицар правди і свободи Незламний лицар правди і свободи Незламний лицар правди і свободи Незламний лицар правди і свободи

    30 січня у центральній міській бібліотеці відбувся щорічний загальноміський конкурс читців-декламаторів на краще виконання творів видатного українського поета, перекладача, прозаїка, мислителя, літературознавця, правозахисника, активного борця за незалежність України у XX столітті, лауреата Державної премії ім. Т. Шевченка, Героя України Василя Семеновича Стуса.

    Василь Стус − геніальний поет, якого важко переоцінити, адже його внесок у розвиток національної ідеї та відновлення української державності дуже важливий.

    Сам Стус не вважав себе поетом і не любив так себе називати, проте писав весь час. За коротке життя письменник залишив 6 томів своїх творів, більшість з яких перекладено англійською та надруковано за кордоном.

    Сьогодні Стус це одна з тих постатей, яка реально об’єднує Україну і вчить нас розуміти один одного. На його вірші пишуть музику, їх читають українські військові в зоні ООС.

    Поезії письменника-патріота про кохання, любов до України, велич людини, життя і смерть читали юні учасники міського конкурсу, читачі бібліотек міста, старшокласники і студенти.

    Володарем Гран-прі конкурсу став Андрій Поліщук, студент ДНЗ БПТУ ім. Поповича, який блискуче виконав літературну композицію «О, краю мій…»

    Перше місце серед школярів виборола Ольга Клінкіна, учениця БЗШ №5, зачарувавши і членів журі, і конкурсантів самобутнім прочитанням вірша «Навколо мене цвинтар душ».

    Друге місце розділили: Діана Пилипенко (БСШ №9), Каріна Братасюк (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія») і Михайло Міняйло (БЗШ №18).

    Третє місце посіли: Анастасія Чернух (БЗШ № 17), Анна Панько (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»), Іванна Москаленко (ЦТДЮ «Соняшник»), Юрій Говоровський (БСШ №1) і Анна Романюк (БСШ №12).

    Віталій Скрит, студент ДНЗ БПТУ ім. Поповича, вразив членів журі патріотичним виконанням літературної композиції на вірші Василя Стуса «Борітеся, поборите…». Віталію було присуджено перше місце серед студентів.

    Максим Подгорний, студент цього ж училища посів друге місце.

    Третє місце розділили: Віолетта Ковтун (Коледж фінансів, обліку та аудиту) і Олександра Бєлозьорова (ТЕК БНАУ).

    Всі переможці отримали дипломи та призи від спонсорів: КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П. Красножона, міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка і видавництва «Час Змін Інформ».

     

    Людмила Чупак.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше