• Звучи, моя чарівна мово!

    Звучи, моя чарівна мово! Звучи, моя чарівна мово! Звучи, моя чарівна мово! Звучи, моя чарівна мово!

    З нагоди Дня української писемності та мови працівники центральної бібліотеки для дітей запропонували читачам взяти участь у мовній грі «Звучи, моя чарівна мово».

    Бібліотекарка Інна Кабула провела бібліографічний огляд літератури біля книжкової виставки «Дзвенить струмочком рідна мова», познайомила користувачів з історією походження української мови, розмаїттям мовознавчих видань, словників, довідників, збірок афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову. Діти дізналися багато цікавих фактів про життя найвидатніших постатей українського мовознавства, взяли участь у фольклорній хвилинці та посмакували поетичним коктейлем «Звучи, наша мово, над світом крилато!»

    Читачі з ентузіазмом долучилися до мовознавчого турніру «Гра словами, гра в слова», змагаючись у конкурсах «Розсипані літери», «Зашифроване слово», «Добери слово», «Скажи одним словом», «Виправ помилку». Під час заходу гравці знаходили й виправляли неправильно записані слова, дописували літери до запропонованих слів, розшифровували ребуси, розгадували кросворд, відповідали на запитання вікторини «Знавці рідної мови».

    Читачі отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізналися багато нового з історії її виникнення.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше