• В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?

    В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш? В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш? В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?

     

    21 лютого світ відзначає день рідної мови. Українцям є чим пишатися, наша мова входить до трійки найкрасивіших мов світу.

    Тарас Шевченко назвав мову душею народу, а відома сучасна письменниця Ліна Костенко наголосила: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Протягом багатьох століть, український народ довго та невтомно бореться за існування рідної мови. Її неодноразово забороняли, але прагнення зберегти свою історію, традиції завжди було сильнішим за всі переслідування. Ця боротьба, на жаль, триває і сьогодні.

    На мовознавчий тренінг «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?» до бібліотеки-філіалу №9 завітали учні 2-В класу СПМШ №16 (класовод О.Величанська).

    Тетяна Ковалінська розповіла про значення рідної мови для кожного народу, важливість її вивчення, розвитку та збагачення. Бібліотекар ознайомила дітей з книгами, представленими на книжковій виставці «Мово рідна, звучи в нашім домі», що допоможуть грамотно писати і говорити українською.

    Світлана Могорит пограла з другокласниками у мовні ігри. Діти дізналися багато цікавих фактів про українську мову. Наприклад: на яку букву в українській мові найбільше та найменше слів, зі скількох букв складається найдовше слово та до якого слова в українській мові можна підібрати найбільше синонімів. Під час гри читайлики проявили неабиякі знання та усвідомили, що саме повага і шанування рідної мови робить нас справжніми українцями.

    Галина Чередник.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше