• Що ми знаємо про здорове харчування?

    Що ми знаємо про здорове харчування? Що ми знаємо про здорове харчування? Що ми знаємо про здорове харчування?


    Здорове харчування – найважливіша запорука здорового розвитку зростаючого організму дитини. А що їдять наші діти? Ні для кого не секрет, що жуйки, чіпси, солодощі …. – улюблені ласощі хлопчиків і дівчаток (навіть, якщо є заборона батьків).

    Формування здорових харчових звичок у дітей – одне з головних завдань батьків. На це звертають увагу і керівники країни, і вчителі… Не залишаються осторонь від вирішення цього питання і бібліотеки. Гра-мандрівка «До здоров’я – кроком руш», присвячена здоровому харчуванню, була проведена в бібліотеці-філії №10 для маленьких читачів – учнів 3-В класу БЗШ №5 (вчитель Шульгіна Ю.В.).

    Разом з дітьми бібліотекарі пригадали десять найшкідливіших продуктів харчування, поговорили про вітаміни та про овочі які їх містять. Літературна вікторина «Які з вітамінів є в казковому продукті» показала як добре діти знають казки. Та найбільше захоплення викликав кросворд «Здорове харчування». Всі зашифровані слова відгадали, а от завдання «ці овочі дуже красиві, схожі на зірку або квіти… З них навіть роблять кумедні іграшки… А ще вони формою схожі на НЛО» третьокласникам не піддалось, − довелося відповідати вчителю.

    Здоров’я залежить і від того, що і як ми їмо. Тому всі дружно пригадали правила споживання їжі.

    Гіппократ говорив: «Людина народжується здоровою, всі хвороби приходять з їжею». І хто як не ми, дорослі, повинні думати про здоров’я наших дітей, майбутнє нації? Бібліотекарі філії №10 готові до подальшої розмови про користь здорового харчування.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше