• Гра–лото «Смачно – корисно»

    Гра–лото «Смачно – корисно» Гра–лото «Смачно – корисно» Гра–лото «Смачно – корисно»

    До Всесвітнього дня здорового харчування працівники центральної бібліотеки для дітей організували для своїх читачів пізнавальну гру-лото «Смачно – корисно».

    На початку заходу бібліотекар Лариса Олійник провела з четвертокласниками БЗШ №11 бесіду «Продукти харчування: наші друзі і вороги», з якої діти дізналися, що здорове харчування є одним із головних факторів, що підтримує здоров’я і настрій людини протягом усього життя.

    Учасники заходу також прослухали легенди про овочі та почули цікаву історію про свого улюбленого казкового героя Карлсона, який полюбляє їсти чіпси, цукерки, пити солодкі газовані напої та вірить у те, що все це дуже корисно. Бібліотекарі довели учасникам заходу, що всі ці улюблені страви Карлсона містять шкідливі харчові добавки, які використовують для того, щоб довше зберегти поживні властивості продуктів та надати їм більш привабливого вигляду та смаку.

    Гра-лото «Смачно – корисно» зацікавила школярів. Діти спочатку малювали веселі та сумні обличчя здорової та не зовсім здорової дитини, розповідали, що відчуває дитина, що має такий вигляд, а потім склали з карток народне прислів’я: «Хто до ста років хоче прожити, той правильно їсти повинен уміти».

    Взявши участь у іграх «Знайди пару», «Кулінарна математика»,«Країна Здоров’яків», «Так чи ні?», юні читайлики не тільки отримали позитивні емоції, але й навчилися вибирати корисну для здоров’я їжу, склали меню для здорового харчування.

    Літературно-поетична композиція «Вітаміни» у виконанні четвертокласників поглибила знання дітей про те, що в кожному фрукті та овочі є вітаміни, та зазначила їх лікувальні властивості для здоров’я людини.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше