• Людина, що здолала долю

    Людина, що здолала долю Людина, що здолала долю Людина, що здолала долю

    Біла Церква багата на таланти. Серед видатних людей і Ніна Петрівна Опанасенко – поет від Бога, безкомпромісна людина, яка здолала долю.

    До 80-річчя від дня народження поетеси в бібліотеці-філії №6 відбулася літературно-поетична година «Людина, що здолала долю».

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова познайомила присутніх з долею багатостраждальної жінки – Ніни Петрівни Опанасенко, життя якої нагадувало квітку едельвейс, що тягнеться до сонця, тримаючись дужим корінням за кам’яну основу.

    Ніна Петрівна була прикута до ліжка. Страшна хвороба вогнем пекла нерухоме тіло. Та вона не здавалась! Головною рисою її характеру була надзвичайна мужність. Хворіючи на міопатію, поетка знаходила розраду у слові. Хвороба руйнувала тіло та дух залишався нескореним.Вирішальну роль у творчій долі Ніни Петрівни відіграв її земляк, всесвітньовідомий земляк Іван Семенович Козловський. У різних видавництвах України виходили поетичні збірки письменниці. Визнанням творчих здобутків Ніни Опанасенко стало прийняття її до Національної спілки письменників України, відзначення Білоцерківською міською літературно-мистецькою премією імені І. С. Нечуя-Левицького та Київською обласною молодіжною премією імені О.Бойченка. А виняткова мужність, активна громадянська позиція і високий патріотизм поціновані Міжнародною пам’ятною медаллю «Тим, що здолали долю», занесенням до «Золотого фонду» Білої Церкви та нагородженням високою державною нагородою України – орденом Княгині Ольги 3-го ступеня.

    Ніна Опанасенко була непересічною особистістю, вольовою, емоційною, талановитою жінкою, яка впевнено долала сходинки до висот поетичної майстерності. У своїх творах вона переносила читачів у вирій своїх власних почуттів, роздумів та моральних цінностей. У книгозбірні звучала поезія Ніни Петрівни: «Хто зрозуміє біль», «Жити, як живеться», «Гімн оптимізму», «Який це дар», «Спіткнулось лихо на моїм порозі», «Терпляча моя Вітчизно». Враженням від прочитаних поетичних творів поділилися читачки книгозбірні Валентина Бадзюх та Надія Розгон.

    Для більш детального ознайомлення з творчим доробком Ніни Опанасенко в бібліотеці оформлена тематична поличка «Творчість, «прикута до ліжка».

    Сподіваємось, що учасники заходу відкрили для себе цю незбагненну жінку, якавсе життя була прикута невиліковною хворобою до ліжка, але не зламалась, а продовжувала творити.

    Людмила Романюк.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше