• Літературна прогулянка Олександрійським бульваром Літературна прогулянка Олександрійським бульваром Літературна прогулянка Олександрійським бульваром

    Бульвар Олександрійський – один з найкращих у Білій Церкві, є головною вулицею, транспортною артерією, яка перетинає половину міста і веде з центру, від Соборної площі до парку Олександрія. 
     
    На бульварі розташовані управління та відділи Білоцерківської міської ради, Стара пошта, склади Браницьких, два ринки – «Вокзальний» і «Критий ринок», готелі «Центральний», «Рось» та велика кількість торговельних і розважальних центрів. Серед закладів охорони здоров’я – військовий шпиталь, поліклініка сімейної медицини, міська госпрозрахункова стоматологічна поліклініка та Київський обласний центр крові. Білоцерківський колегіум, БЗШ №7, школа мистецтв №1, музична школа №2, Центр творчості дітей та юнацтва «Соняшник», бібліотека-філіал 9 – ці освітні і культурні заклади також розташовані на Олександрійському бульварі.
     
    За цією адресою проживає багато відомих в місті людей, серед яких талановиті літератори: члени Спілки письменників України Володимир Іванців, Анатолій та Галина Гай. У будинку № 129 проживала нині покійна поетеса Ніна Опанасенко. 
     
    23 травня члени клубу «Сузір’я» здійснили літературну прогулянку Олександрійським бульваром, підготовлену працівниками бібліотеки-філіалу №9. Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець познайомила читачів з символікою колірної гами віршів Володимира Іванціва, письменницькими роздумами Анатолія Гая, поезією Галини Гай, печаллю істини, що вже стала мудрістю, Ніни Опанасенко, а також з болючими роздумами про нелегку долю молодого автора Юрія Гая.

    Тетяна Сулейманова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше