• Така солодка суму рима

    Така солодка суму рима Така солодка суму рима

    У 2017 році виповнилося б 75 років від дня народження члена Національної Спілки письменників України, лауреата міської літературно-мистецької премії імені І.С. Нечуя-Левицького та обласної літературної премії імені Г. Косинки, відомої поетеси з нелегкою долею Ніни Опанасенко.

    Оцінити її життєвий подвиг можна, прочитавши поетичні збірочки «Стрічати зірку і людину», «Зболена душа не сиротіє», «І всміхається щастя мені», «О четвертій під ранок», «Квітка-ломикамінь», а також книги для дітей – «У білому, в зеленому, у синьому саду», «Бігли білочки з ялини», «Що болить тобі мій колосочку» , «Зачарована Катруся», де кожен рядочок – це високий і світлий храм художнього слова. Літературну годину «Така солодка суму рима» підготував колектив бібліотеки-філіалу №9 для шестикласників СПМШ №16. Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець розповіла учням про дружні зв’язки бібліотеки з поетесою, про презентації книг, творчі зустрічі і просто спілкування поетеси з читачами. На згадку про себе Ніна Петрівна залишила бібліотеці багато книг з дарчими підписами, світлини із сімейного архіву. Звучав на зустрічі голос поетеси, записаний під час звернення до учасників конкурсу читців-декламаторів поезії Ніни Опанасенко, організований у бібліотеці ще до її 70-річчя:

    «І співає, і плаче поетки перо:

    У безпросвітку щастя її віднайшло!

    Рідним словом напоєна, як джерело.

    Золотої людини зігріта добром».

    «Хвилина довша, ніж віки», – скаже в свій час Ніна Петрівна. Бо кожну хвилину потрібно не лише прожити, а й пережити, витримати натиск долі, щоб залишитися на віки у спогадах вдячних нащадків.

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше