• Парад улюблених героїв Парад улюблених героїв Парад улюблених героїв

    Є книги, які читали, читають і будуть читати всі покоління, незалежно від того коли вони були написані і у якому столітті. Час формує нове покоління читачів. Бібліотечні фахівці сьогодні повинні бути не тільки «лоцманами книжкових морів», але й сподвижниками відродження смаку до читання.
     
    Сьогодні мова йде про книги-ювіляри 2020 року. Погодьтеся, що іменини святкують не тільки люди, а й книги. Ювілей – це дата, яку відзначають кожні 5, 10 років. Чим більші роковини, тим урочистіше і розкішніше проходить празникування. Багато художніх творів удостоєні того, щоб бібліотекарі відзначили їхній ювілей, як пам’ятну дату. Книжок-ювілярів настільки багато, що кожен читач обов’язково знайде серед них щось собі до душі.
     
    27 січня для учнів 8-Б класу БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» (класний керівник Світлана Полінога) працівники книгозбірні №3 підготували і провели бібліо-огляд книг-ювілярів 2020 року зарубіжних авторів «Парад улюблених героїв».
    Мова йшла про відомі у всьому світі твори: 425-річчя публікації трагедії В.Шекспіра «Ромео і Джульєтта», що розповідає про кохання 16-річного хлопця та 14-річної дівчини з двох ворожих веронських родів; 235 років від виходу з друку твору «Пригоди барона Мюнхгаузена» письменника Еріка Распе. Старшокласники були приємно здивовані історією написання книги та реальним прототипом її головного героя. Їєронім Мюнхгаузен насправді бував і в Україні.
     
    Цілих 170 років тому вперше було опубліковано роман «Життя Девіда Копперфілда, розказане ним самим», написаний Чарльзом Діккенсом.
     
    155 років тому побачив світ роман Майна Ріда «Вершник без голови», 150 років назад Жуль Верн опублікував «20000 льє під водою», 130 років минає з дня написання повісті О.Вальда «Портрет Доріана Грея», 200-річчя святкує казкова поема О.Пушкіна «Руслан і Людмила». При її читанні потрапляєш у чарівний казковий світ. Ця книга має позавікову і позачасову цінність, а для юних громадян – це перші уроки моралі.
     
    Восьмикласників бібліотекарі на мить змусили повернутися в дитинство. Як саме? Розповіли історію написання книги Лімана Френка Баума «Чарівник країни Оз», яка святкує своє 120-річчя. Учні пригадали неймовірні пригоди дівчинки Дороті, її вірного чотирилапого друга Тото, які разом з Лякливим Левом, Бляшаним Лісорубом долають усі перешкоди, крокуючи в Смарагдове місто.
     
    Прихильникам фантастики працівники книгозбірні нагадали, що книга Рея Бредбері «Марсіанські хроніки» святкує своє 70-річчя.
     
    Дружити з книгою, відвідувати бібліотеку, отримувати насолоду від читання художньої літератури спонукали бібліотечні фахівці. Адже книга з віками не старіє.

    Ксенія Гнуда



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше