• Сьогодні – мрійники, а завтра – винахідники

    Сьогодні – мрійники, а завтра – винахідники Сьогодні – мрійники, а завтра – винахідники Сьогодні – мрійники, а завтра – винахідники Сьогодні – мрійники, а завтра – винахідники

    17 січня – Всесвітній день дитячих винаходів. Ця дата була обрана невипадково, вона приурочена до дня народження Бенджаміна Франкліна. Цей відомий державний і політичний діяч, журналіст і вчений у віці 12 років винайшов унікальну річ –ласти для плавання. Надалі він проводив безліч експериментів, завдяки яким його ім’я увійшло в історію.

    Цього дня працівники бібліотеки-філії №9 підготували для читачів – п’ятикласників БЗШ №6 годину цікавих повідомлень «Сьогодні – мрійники, а завтра – винахідники». Дітям було дуже цікаво, що ж такого ще понавигадували юні винахідники України і всього світу? З презентації «Майстерня дитячих ідей», підготовленої бібліотекарем Жанною Харченко, малеча дізналася, що такі речі, як батут, шрифт Брайля, хутряні навушники, калькулятор, фруктовий лід, пластилін та багато інших, звичних для нас предметів, придумали діти.

    Цікавою і пізнавальною для читайликів виявилася гра «Предки – нащадки». Бібліотекарі демонстрували побутові речі минулого, а діти шукали серед запропонованих зображень сучасний аналог.

    Перелік винаходів, авторами яких є діти, можна продовжувати до нескінченності, адже юні таланти постійно щось вигадують і за підтримки дорослих втілюють свої фантастичні ідеї у життя.

     

    Світлана Могорит.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше