• Місто, яке надихає… Місто, яке надихає… Місто, яке надихає… Місто, яке надихає…

    Що б ви показали своїм гостям у Білій Церкві? Звичайно, чудовий парк «Олександрія», центр міста, де історичні пам’ятки архітектури поєднуються з сучасними будівлями, мальовничі краєвиди річки Рось… А ще, можна поблукати вулицями, скверами, провулками і знайти особливий колорит кожної стежинки…
     
    У рамках дня краєзнавства «Вулиці Білої Церкви розповідають…», працівники бібліотеки-філії №2 організували для своїх читачів цікаву заочну літературну прогулянку.
     
    Гру-мандрівку «Письменники у назвах вулиць» бібліотекарі провели з читайликами – учнями 4-Г класу БЗШ №11. Діти залюбки розповідали про вулиці, на яких проживають. А коли бібліотечні фахівці почали перераховувати ті, де присутнє ім’я письменника, з радістю сповіщали, що знають площу та вулицю Шевченка, Пушкіна, Некрасова, Грибоєдова, Гоголя, Гончара, Шолом-Алейхема, чули про вулиці Олени Теліги, Коцюбинського, Лесі Українки та називали мікрорайони, де вони знаходяться.
     
    Фото-вікторина із зображенням пам’ятників та історичних споруд супроводжувалася цікавими розповідями та легендами. 
     
    Прогулянку літературним сквером «Смакуємо новеньке!» здійснили всі, хто завітав до книгозбірні напередодні Дня міста. Знайомилися з новою літературою Білоцерківщини, читали, декламували, обговорювали. Особливо щемно відбулася презентація книги письменника, який відійшов у вічність, Олександра Виговського «Рефлексія». 
     
    Читачам також стала у нагоді фуршет-інформація «Нові назви знайомих вулиць». Для цього скористалися картою міста з планом розвитку на найближчі роки. 
     
    Прогулялися гумористичним провулком «Всім по-шматочку» від гумористів Білоцерківщини» учасники клубу «Осіннє золото». А гумористи у нас, як на підбір – Володимир Дідківський, Віктор Євтушенко, Леонід Гажала. Є що прочитати і над чим посміятися! На поетичній стежинці «Місто, яке надихає!» декламували твори Володимира Іванціва, Петра Розвозчика, Костянтина Мордатенка та читачки бібліотеки Наталії Швень. Всі присутні звернули увагу на фото-вернісаж «Освідчення» з чудовими краєвидами Білої Церкви. 
     
    І як в цей день, День компліментів, не втриматися від гарних слів на адресу нашого славного, пригожого, чарівного, затишного, душевного, квітучого і такого рідного міста?!Тож, з 987-м Днем народження, Біла Церкво! Розвитку, процвітання, гарних людей, щирої любові та сонячних днів!
     
    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше