• Співець веселої журби

    Співець веселої журби

    У березні цього року минуло 160 років від дня народження відомого єврейського письменника та драматурга Шолом-Алейхема, життя якого було тісно пов’язане з Україною. Його твори перекладено багатьма мовами світу. Критики порівнюють Шолома-Алейхема з Марком Твеном за схожість стилів написання творів для дітей.

    З нагоди ювілею письменника до читачів – учнів 5-Б класу СПМШ №16 (класовод Талимончик М.В.) завітали працівники бібліотеки Ірина Люшинська та Жанна Харченко. Під час літературної години «Співець веселої журби» Ірина Вікторівна ознайомила дітей з життям і творчістю ювіляра, приділивши особливу увагу оповіданням для дітей, які були представлені на книжковій виставці «Майстер іронії – Шолом-Алейхем». Жанна Миколаївна зачитала дітям уривок з повісті «Хлопчик Мотл» та провела вікторину «Біла Церква у творчості письменника».

    Ім’я Шолом-Алейхема назавжди пов’язане з Білою Церквою. Тут були написані нариси та фейлетони під загальною назвою «З Бердичівської вулиці» та декілька романів. На честь письменника названа одназ вулиць Білої Церкви.

    Тетяна Сєроус.

     




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше