• Подорож стежками рідного міста

    Подорож стежками рідного міста

    З нагоди святкування Дня міста працівники бібліотеки-філіалу №6 запросили своїх користувачів взяти участь у різноманітних заходах.
     
    Разом з учнями 4-А класу БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська) бібліотекар Світлана Шута здійснила віртуальну прогулянку «Подорож туристичними стежками міста».
     
    Четвертокласники почули легенди про місто, «побували» на Замковій горі біля пам’ятника засновнику Юр’єва, пізніше названого Білою Церквою, Ярославу Мудрому, помилувалися панорамою міста, яке розкинулося по обидва боки річки Рось.
     
    Школярі побували на Торговій площі, де збереглося стародавнє планування та забудови. Відвідали численні крамниці графів Браницьких, погостювали на Гостинному дворі, згадали багатьох відомих осіб, імена яких пов’язані з історією нашого міста.
     
    Зацікавила дітей подорож до найдревнішого храму Білої Церкви – Миколаївської церкви, зведеної у 1706 році на кошти Івана Мазепи.
     
    Завершили подорож у парку «Олександрія», яким так пишається наше місто.
     
    Учасники заходу залюбки ознайомились з книжковою виставкою «Олександрія – скарбниця рукотворної краси». 
     
    Також користувачі філіалу взяли участь у мистецькій годині «Тут все священне, все твоє, бо зветься просто містом рідним». Читайлики ознайомилися з цікавими фактами з історії Білої Церкви, переглянули презентацію «Мальовничі куточки парку «Олександрія» та взялися за пензлі і олівці. На більшості малюнків дітлахи зобразили історичні пам’ятки парку. Білі колони напівзруйнованого палацу відобразила Іринка Бушуєва, китайський місточок можна побачити на малюнку Софійки Марковської, ставки, ніби гігантські люстерка посеред царства пишної зелені, намалювала Дар’я Діденко. Петриківський розпис став прикрасою дитячих робіт.
     
    Справжніми знавцями історії рідного краю виявились маленькі читайлики під час вікторини «Чи знаємо ми своє місто». В наполегливій боротьбі перемогу здобула Дарина Бабко.
     
    На абонементі книгозбірні була оформлена виставка-подорож «У похід по рідному краю». Окрім літератури про історію міста, користувачі мали можливість ознайомитися з художніми та поетичними творами місцевих літераторів.

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше