• Дивовижна країна Китай

    Дивовижна країна Китай Дивовижна країна Китай Дивовижна країна Китай

    У 2019 році Україна і Китай відзначають 25-річчя партнерських зв`язків. На знак поваги до країни-партнера 2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні.

    Та чи багато ми знаємо про Китай?

    10 квітня у центральній бібліотеці відбувся День інформації «Китай – загадковий та непередбачуваний».

    В цей день відвідувачі книгозбірні знайомилися з історією країни, самобутніми культурно-історичними пам`ятками, чудовими ландшафтами Піднебесної.

    Китай – це не тільки Велика стіна, рис і дешевітовари. Це ще й давня країна з багатою історією і культурою, яка подарувала світові чимало винаходів, якими ми користуємося і сьогодні.

    Інформаційна вітрина «Неймовірний Китай» знайомила читачів з тисячолітніми традиціями міліардного Китаю, його економікою, архітектурою, великими винаходами паперу, книгодрукування, компасу, пороху, парасольки.

    В рамках проведення Дня інформації бібліотекар Тетяна Черненко організувала для відвідувачів мандрівку сторінками китайських видань, представлених на книжковій виставці «Цікаві факти про Китай».

    Багато позитивних емоцій у присутніх викликали віртуальна екскурсія Китаєм та відеоролик про чайну церемонію, які продемонстрували Маргарита Зубкова і Ольга Соломаніна.

    Цікавою була і розповідь провідного бібліографа Нінель Авраменко про звичаї китайців, національну кухню, медицину та особливості китайської каліграфії.

    Учасниці заходу Валентина Олійник і Віра Кузьменко доповнили виступ пані Нінель, поділившись своїми знаннямипро мистецтво Піднебесної.

    Китай не перестає дивувати нас уже багато тисячоліть. Він стає дедалі відкритішим. Зокрема і для України.

    Тетяна Кириленко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше