• Символи Піднебесної

    Символи Піднебесної Символи Піднебесної Символи Піднебесної

    В рамках відзначення Року Китаю в Україні, працівники бібліотеки-філії №6 провели мистецьку годину «Символи Піднебесної імперії». Бібліотекар Світлана Шута ознайомила присутніх із найбільшою за населенням країною, що являє собою найстарішу в світі й існуючу дотепер цивілізацію. Учасники заходу дізналися чимало цікавих фактів з історії Китаю, ознайомилися з природними ресурсами країни, культурою, звичаями та обрядами. Діти з задоволенням переглянули відео-презентацію «Символи Китаю», мимоволі ставши героями легенд – пандою, драконом, кажаном та нарцисом.

    Людмила Красніцька-Луцик розповіла як малювати дракона, кажана і панду простим олівцем крок за кроком і з чітким описом, використовуючи приклади малюнків із презентації.

    Панду, що в перекладі означає «ведмідь-кішка», намалював Єгор Грох. Відомо, що великі ведмеді харчуються бамбуком, тому особливе місце на малюнку зайняла бамбукова гілочка. Вероніка Загородня вирішила відобразити символ удачі – кажана та використовуючи елементи петриківського розпису намалювала нарцис. Макару Іванову, Дар’ї Діденко, Софії Марковській, Ярославу Щербині, Славі Бреус до вподоби дракон. Китайський дракон був істотою доброю, милостивою до людей. За це китайці своїх драконів любили і віддавали їм високі почесті. Напевно, саме тому такі різні малюнки, адже доброта у кожної дитини своя, неповторна.

     

    Людмила Романюк.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше