• З днем народження, Україно!

    З днем народження, Україно! З днем народження, Україно! З днем народження, Україно! З днем народження, Україно!

    З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в центральній бібліотеці для дітей відбуваються заходи, присвячені цим важливим для кожного українця датам.

    Зали книгозбірні прикрашають виставки-інсталяції «Синьо-жовтий символ незалежності» та «Я люблю Україну», де представлені документальні та художні твори, присвячені історії формування української державності, боротьбі українського народу за незалежність країни, вшануванню пам’яті громадян, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України.

    21 серпня дитяча книгозбірня майоріла жовто-блакитними кольорами прапорців. Працівники бібліотеки влаштували слайд-екскурс «Жовто-синій прапор волі» до Дня Державного Прапора, під час якого юні читайлики дізналися історію створення українського прапора, згадали інші символи країни, переглянули відео-ролик «Історія державного прапора України».

    «Ніхто не здолає твій дух і свободу!» – таку назву мав літературно-історичний захід, який відбувся 22 серпня. Завідувачка відділом обслуговування читачів Інна Кабула ознайомила присутніх зі сторінками історії та визначними подіями незалежності України. Користувачі бібліотеки Максим Юхименко, Дарина Полонська, Ірина Яценко та Сергій Слізконіс продемонстрували талант декламаторів, читаючі патріотичні вірші.

    Увазі учасників заходу було запропоновано чимало історій, легенд, оповідань та романів про історичні етапи становлення незалежності нашої країни. Перегляд відеороліків «Слава і воля України» та «Історія незалежності України» допоміг відвідувачам побачити минуле і сучасне України, згадати імена великих українців, котрі прославили Батьківщину. Йшлося і про захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та захищають територіальну цілісність держави.

    Закінчився захід флешмобом «З днем народження, Україно!».

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше