• Мандруємо сторінками творів Рюноске Акутагави

    Мандруємо сторінками творів Рюноске Акутагави

    Японія – розвинута країна з високим рівнем життя, стародавніми традиціями та багатовіковою культурою. Ця країна дивує, шокує і вражає! Про незвичайні японські традиції та культуру розповіла Світлана Шута, бібліотекар філії №6, учням 7-Б класу БЗШ №21 (вчитель Наталія Фокша). Переглядаючи слайд-презентацію, школярі мандрували стежками дивовижної країни.

    Бібліотекар зупинилась на біографії письменника Рюноске Акутагави – неперевершеного майстра оповідання «завбільшки з долоню», який народився в годину Дракона, день Дракона, місяць Дракона. Школярі з великим захопленням прослухали легенди про Дракона, якодного із особливих символів Японії.

    Семикласникам сподобалася новела «Павутинка», в якій автор порушує важливі питання людського буття – сенс життя, місце в ньому милосердю та гуманізму, відповідальності за свої вчинки.

    Також присутні познайомилися з новою книгою новелАкутагави Рюноске «Усмішка богів», яка є найповнішим виданням творів класика японської літератури в Україні у високохудожньому перекладі Івана Дзюби. Однойменна новела – «Усмішка богів», найкраще відтворює національну ментальність японців і є одним із ключів розуміння успіху японської нації. «Твори японських авторів потрібно читати вдумливо, бо в кожному рядку сконцентрована мудрість століть”, – зауважила Світлана Шута.

    Заочна подорож до Японії подарувала школярам незабутні враження.

     

    Надія Гаврилова.

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше