• Чай пити – здоровим бути

    Чай пити – здоровим бути

    Багато хто з нас не може уявити своє життя без кави. А як щодо чаю? Сказати, що в Україні люблять чорний чай – це нічого не сказати. Чорний чай – це класика серед чаїв. Як «Пори року» Вівальді в музичному мистецтві або «Сніданок у Тіффані» в кінематографії.

    Годину здоров’я «Чай чорний, а думки світлі» проведено в бібліотеці №6 до Всесвітнього дня здоров’я. Присутні дізнались цікаві факти про чорний чай, його суттєві переваги над зеленим та червоним чаєм, чому корисно пити чорний чай. «Напій довголіття» – чорний чай, стимулює мозкову активність, очищує організм, підвищує імунітет. Але, крім користі, цей напій має певні табу на вживання: ні в якому разі не можна запивати чаєм ліки, не можна пити перед сном, якщо хочете гарно відпочити, а також вживати чай, який простояв більше години.

    Секретами приготування чорного чаю поділилась Анастасія Шевченко, зауваживши, що прозорість –це найважливіша умова якісного чаю, а щоб чорний чай надав ефект, його необхідно пити без цукру і не супроводжувати його солодощами і бутербродами.

    Присутні також ознайомилися із розділом «Чай, чайні напої» із книги Л.Іванова «Напої безалкогольні».

    На завершення заходу учасники мали можливість відчути смак чорного чаю різних марок та країн виробників, представлених на поличці чаїв. Тож, будьте здорові!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше