• Чай пити – довго жити

    Чай пити – довго жити Чай пити – довго жити

    Чай! Хто не знає цей смачний напій, що має неабиякі цілющі властивості? Ним насолоджуються майже в усіх куточках планети. У кожної країни свої традиції його споживання. Мільйони шанувальників такого корисного і смачного напою 15 грудня відзначають неофіційне свято – Міжнародний день чаю. Напередодні свята працівники бібліотеки запросили на приємне чаювання членів клубу «Сузір’я».

    Бібліотекар Тетяна Сулейманова переказала декілька легенд про виникнення чаю, нагадала присутнім, що чайна церемонія – це обряд, який зародився в Китаї ще до нашої ери і став не лише народною традицією, а й способом єднання родини. При цьому чай (зазвичай – зелений) заварюється у великому чайнику (порцеляновому, фаянсовому або глиняному) одразу на всю родину, розливається по чашкам або піалам, з котрих і випивається.

    Тетяна Іванівна розповіла про різновиди чаю, про шлях чайного листа до нашого столу.За неквапливою бесідою читачі ділилися своїми улюбленими рецептами чаю, пригощали один одного як традиційним, так і чаєм з гілочок малини, смородини, жасмину.

    Про використання чаю в медицині та косметології розповіла Людмила Поліщук.

    Цікаву розповідь про українські трав’яні чаї підготувала Зінаїда Касяненко, а ще пригостила подруг чаєм, привезеним із Гонконгу.

    Про те, як п’ють чай в Англії розповіла Наталія Казанчук, а Валентина Зикова пригощала присутніх дуже рідкісним і смачним чаєм ройбуш, який росте на півдні Африки.

    Порадував своїми кулінарними шедеврами Борис Стуканов, власноруч приготувавши на свято горіховий торт.

    Наступний 2019 рік – рік Китаю в Україні. Про це повідомили присутніх дві чарівні «китаянки» – принцеси Канді і Нурі. Вони завітали, щоб привітати присутніх із Міжнародним днем чаю та розвеселити гостей дотепними конкурсами.

    Члени клубу «Сузір’я» подякували бібліотекарям Світлані Могорит та Жанні Харченко за чудове перевтілення.

    В Англії чай пити – цілий ритуал. В Японії і Китаї – особлива церемонія. А у нас – гарний привід поспілкуватися і відпочити.

     

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше