• Україна – територія свободи

    Україна – територія свободи Україна – територія свободи Україна – територія свободи

    П’ять років тому, в ніч з 21 на 22 листопада, на Майдані Незалежності розпочалася акція протесту українців. Сотні студентів, політиків, журналістів, громадських активістів вийшли на центральну площу столиці, щоб висловити свою незгоду з рішенням тодішньої влади про припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Події розгорталися швидко і драматично – від мирних зібрань на площах до барикад не лише по всьому Хрещатику, а й по всіх містах України.

    Урок патріотизму «Волі народної дзвін» 22 листопада провели працівники центральної міської бібліотеки для учнів ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей».

    Розпочала захід заступник директора з виховної роботи Влада Павленко. Вона наголосила на тому, що ті дні стали доленосними для України. Спробувала переконати слухачів в тому, що країна подолає зовнішнього і внутрішнього ворога. І що це зробить саме це покоління, яке не зламалося, а бореться! «Це зробимо всі разом! Лише трішки наберемося досвіду, знань і вдосконалимо свої вміння!».

    Бібліотекарі Ольга Соломаніна та Тетяна Качанова розповіли присутнім про головні передумови та наслідки подій на Майдані, про патріотизм і мужність українців, які піднялися на захист своїх прав і свобод. Звернули увагу на те, що це був важкий іспит для України, але українці продемонстрували гідність та неймовірно велике прагнення до свободи. Також вони зауважили, що революція відбулася не лише в політичному житті країни – передовсім вона відбулася в нас самих, у нашій свідомості. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

    Майдан – високе дійство, яке змінило не лише хід історії, але й усіх людей, які так чи інакше причетні до славетної української революції.

    Перегляд документальної стрічки про події, що відбувалися в Україні у 2013 -2014 рр., надзвичайно вразив юнаків.

    Учні вшанували пам’ять загиблих на Майдані та Сході України хвилиною мовчання.

     

    Ольга Соломаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше