• Майдан – революція українського духу

    Майдан – революція українського духу Майдан – революція українського духу Майдан – революція українського духу

    21 листопада, відповідно до Указу Президента, в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Українська революція... Майдан... На ньому зійшлися не лише добро і зло, схід і захід, а й цінності – божі, людські і відповідно безбожні й антинародні. Саме останні і спричинили супротив української нації проти насильства, несправедливості і приниження.

    Урок політичної свідомості «Майдан – революція українського духу» провели працівники бібліотеки-філії №9 для дев’ятикласників Білоцерківського колегіуму, щоб нагадати молодим людям, як у 2014 році Київський майдан Незалежності був залитий кров’ю Героїв Небесної Сотні, що беззбройними вийшли боронити гідність і свободу українського народу. Учасник Майдану, а також війни на сході України, депутат обласної ради Сергій Яременко розповів присутнім про своє бачення тих трагічних подій, побажавши юним патріотам любити свою Батьківщину, як рідну неньку.

    Завідуюча книгозбірнею Катерина Волинець розповідала підліткам  про основні передумови і наслідки подій на Майдані, про анексію Криму, а бібліотекар Жанна Харченко підготувала бібліографічний огляд літератури «Україну врятують герої нової війни».

    А що ж наші діти? Поклавши руки на серце, зі сльозами на очах натхненно співали: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу...». Боротьба продовжується. Віримо, що це покоління вистоїть і обов’язково переможе.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше