• …те, що рве душу і окрилює водночас…

    …те, що рве душу і окрилює водночас…

     

    «Революції у моїй країні зазвичай починаються восени

    З нічного мітингу на центральній площі у зливу…», – саме з цих поетичних рядків Олександра Андрієвського розпочалася відео-година «Вогні палають біля барикад», присвячена Дню Гідності та Свободи, у бібліотеці-філіалі №10.

    Про патріотизм і мужність українців, які восени 2004 року і в листопаді 2013-го – лютому 2014 років піднялися на захист своїх прав і свобод, національних інтересів, про вшанування всіх полеглих у ці буремні дні говорили бібліотекарі з юними читачами – учнями 8-Б кл. БЗШ №5 (кл. керівник Берегеля С.О.).

    Підростаюче покоління повинне знати правду, щоб бути гідними своїх батьків. Підтвердженням того, що коли людей не цінують, коли в них немає нічого, крім життя, тоді з’являється Майдан, став документальний фільм «Майдан. Початок».

    Зосереджені дитячі обличчя, сльози на очах, небайдужість до побаченого, свідчили, що підліткам також болить за Україну. Зовсім юні обличчя, ще майже діти – вони наше майбутнє, і саме їм прийдеться доводити всьому світові, що «ще не вмерла Україна, і не вмре ніколи. Буде вільна споконвіку…»

    День Гідності та Свободи. Це не свято, це – день для роздумів, день для усвідомлення, що ти – українець. Тож шануймо свободу і будьмо гідними її.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше