• Добро і волонтерство – поняття нероздільні!

    Добро і волонтерство – поняття нероздільні! Добро і волонтерство – поняття нероздільні!

     

    Нещодавно увесь світ відзначав День доброти. Не стали винятком і учні БЗШ №4. Школярі разом з вчителями організували акцію «Папір рятує», під час якої збирали та здавали макулатуру. А отримані кошти вирішили передати тим, хто без допомоги людей не зможе вижити – чотирилапим друзям. Звичайно, особисто кожній собачці чи кішечці кошти віддати не можливо. Тому до школи на «Уроки доброти» запросили волонтерку Олександру Нагорну, яка поділилася історіями порятунку своїх нинішніх та колишніх пухнастих підопічних, показувала їхні фотографії, розповідала про правила поведінки із незнайомими вуличними собаками та котами, та про важливість допомоги чотирилапим безхатченкам, особливо у холодну пору року.

    Дітвора уважно слухала, із захопленням роздивлялася фото милих пухнастиків, ставила багато питань волонтерці та розповідала свої історії порятунку котиків чи собачок.

    Найбільше захоплення викликав сюрприз від пані Олександри. Який? Ну який сюрприз може влаштувати зоо-волонтер? Звичайно, тьотя Саша (як дозволила себе називати Олександра Олександрівна) привела із собою врятовану півтора роки тому руду красуню на ім’я «Малишка». Сказати, що діти були у захваті – це просто не сказати нічого! Навіть ті, хто боїться собак, із задоволенням пестили та обіймали велику добру собаку, яка радо підставляла під дитячі рученята то носа, то спинку. Думаю, що страх перед собаками відтепер у минулому.

    Наприкінці зустрічі, один хлопчик запитав, чому Олександра Олександрівна допомагає саме чотирилапим. Відповідь була така: «Я допомагаю тваринам, бо я – людина, я – сильніша за будь-яку собачку чи котика. А сила дається нам для того, щоб допомагати тим, хто слабший, захищати тих, хто цього потребує. Тварини самі собі допомогти не зможуть. Тому люди повинні їм допомагати». Мудра думка, чи не так? Якби усі мислили такими категоріями, світ однозначно був би добрішим.

    Будьте добрими один до одного та до друзів наших менших!

    Слід зазначити, що пані Олександра – головний бібліограф відділу методичної та бібліографічної роботи міської ЦБС. Тобто діяльність сучасних бібліотекарів не обмежується лише професійною сферою, а й охоплює усі можливі аспекти сучасного життя, у якому виховання моральності та духовності посідає не останнє місце.

     

    Олена Дученко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше