• Добро, що зцілює душу

    Добро, що зцілює душу Добро, що зцілює душу Добро, що зцілює душу Добро, що зцілює душу Добро, що зцілює душу

    На початку грудня українське суспільство разом зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Метою, заради якої цей день був проголошений, є повне і рівне дотримання прав людини і та повноправна участь інвалідів в житті суспільства. Цей день не свято, а нагадування людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

    4 грудня до бібліотеки-філіалу№8 завітали вихованці Білоцерківської спеціалізованої школи №19. Діти взяли участь у заході, який підготували для нихбібліотекарі разом з благодійною організацією «Нове життя». Година спілкування під назвою «Добро, що зцілює душу» пройшла під девізом: «Завтра починається сьогодні».

    Бесіда була позитивно-оптимістичною. Кожна дитина відчула впевненість у здійсненні мрій. Звучали цитати Ніка Вуйчича, які надихають створювати щасливе майбутнє: «Ще один день – ще одна можливість!», «Станьте другом, коли потрібні друзі. Даруйте надію, коли самі потребуєте.», «Ведіть себе так, щоб власні вчинки вас надихали і надихали…». Поступово захід перетворився на свято. Цікаві вікторини для розвитку уваги та рухливі ігри з повітряними кулькамивикликали в присутніх безліч позитивних емоцій. Діти, щирі і безпосередні, в невимушеній атмосфері дійсно відкрили присутнім свої таланти: вони співали, танцювали, виразно читали вірші та гуморески. І головне, що вразило до глибини душі, це зворушлива підтримка один одного, відчувалось, що діти є цілісним колективом.

    Особливі діти, щирі і відверті, добрі і співчутливі явили суспільству приклад міцної дружби і взаємної підтримки. Можливо, повчившись у них неупередженому ставленню до оточуючих людей, поглянувши на світ через призму доброти і милосердя нам пощастить змінити світ на краще.

     

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше