• Ми і наші менші брати

    Ми і наші менші брати Ми і наші менші брати Ми і наші менші брати

    З метою виховання у дітей почуття любові та чуйного ставлення до тварин, 4 жовтня, у Всесвітній день тварин, у бібліотеці-філії №6 для вихованців групи «Калинка» ДНЗ №8 «Золотий півник» (вихователь Наталія

    Дмитренко) відбулася година доброти «Ми і наші менші брати».

    Під час заходу бібліотекар Людмила Романюк ознайомила присутніх з породами собак та кішок, розповіла про історію дружби людини і тварини, прочитала уривок із книги «Забудькуватий Фунтик».

    Діти, в свою чергу, розповідали цікаві історії про своїх домашніх улюбленців, відгадували загадки, брали участь у поетичній хвилинці, із задоволенням переглянули мультфільм «Котик Мурчик» та були активними під час мультвікторини.

    Про те, що діти добре знають риси характеру тваринок, присутні довідалися під час проведення ігор «Кіт чи собака», «Мова тіла тварин», «Правильно-неправильно». Гарними знавцями своїх улюбленців були Марія Шатковська та Саша Мовчан.

    Діти залюбки переглядали книги, представлені на тематичній викладці та сфотографувалися на згадку.

    До Всеукраїнського уроку доброти приєдналися і гуртківці «Чарівного пензлика». Бібліотекарі презентували їм книги про котів. Адже серед українських книжкових видань котяча тема користується попитом, бо чарівники-автори не втомлюються вигадувати історії про пригоди пухнастиків. Книги С.Гридіна «Кігтик Ковбаско», Г.Вдовиченко «36 і 6 котів», Д.Чередниченко «Чого волошка запишалась», Г.Рис «Подорож до Котанії» про красивих та вправних, розумних і кмітливих котів зачарували присутніх. Гуртківці також переглянули презентацію: «Історії про відданих: добірка книг про собак».

    Під час мистецької години «Українські казки в малюнках», діти малювали своїх улюбленців та ілюстрації до казок, героями яких є брати наші менші. На кожному малюнку присутні елементи петриківського розпису, що надає їм особливого колориту.

    Після заходу, за пропозицією Юлії Бойко, діти вирішили провести акцію «Нагодуй бездомну тваринку». Та головне: не забувати, що кожна тварина варта любові. Кожного дня і кожну хвилину ми повинні оберігати їх і намагатися не ображати. Цю істину усвідомили всі, хто взяв участь у заходах в рамках проведення Всеукраїнського уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин».

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше