• Поезія, яка надихає

    Поезія, яка надихає Поезія, яка надихає Поезія, яка надихає

    Здається, що немає у світі людини, яка байдуже ставиться до музики, адже вона входить у життя людини буквально з перших днів і залишається назавжди.
     
    На книжково-музичний каледоскоп «Поезія натхнення» до бібліотеки-філії №2 завітали учні 5-Г класу БЗШ №11. Учитель музики, пані Людмила, недаремно привела до книгозбірні своїх вихованців, адже буває так, що прослуховуючи якусь пісню, ми і не здогадуємося, що текст написаний Іваном Франком, Богданом Лепким, Миколою Вінграновським, а не сучасним поетом.
     
    Учні усвідомили, що музика є скрізь – в природі, архітектурі, живописі, людських почуттях і, звичайно, в поезії. Згадали музичні фестивалі, які проводяться у Білій Церкві та зачитали вірші переможця конкурсу «Співана поезія» Павла Груленка. А потім розмова пішла про класиків, вірші яких надихають на створення пісенних композицій.
     
    Розповідь про Тараса Шевченка, 72 вірша якого стали піснями, доповнила пані Людмила своїм чарівним виконанням пісні «Зоре моя вечірняя…» (муз. Г.Гладкого).
     
    Здивувалися п’ятикласники, почувши, що автором улюбленої пісні «Човен» є Іван Франко. Підспівуючи, слухали трек у виконанні Христини Соловій, записаний на смартфоні однокласниці.
     
    Даючи відповіді на запитання вікторини «Хто автор?», побудованій на добірці пісень на слова геніїв української літератури, учні відшукували книги названих поетів.
     
    Чуттєві та проникливі рядки українських класиків  торкнулися дитячих душ. А той факт, що улюблену поезію можна не лише читати, а й слухати в сучасному музичному супроводі , тішить не тільки нас, «служителів» книг.

                                                                                                                  Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше