• Прекрасне слово і душа у мові рідній возз’єднались Прекрасне слово і душа у мові рідній возз’єднались Прекрасне слово і душа у мові рідній возз’єднались

    Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як улюблений народний символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
     
    Шанувальники рідного слова, учні третіх класів БЗШ №23 (класоводи Ірина Пащенко та Тетяна Кучинська) завітали на свято мови до бібліотеки-філії №6.
     
    Завідуюча книгозбірнею Надія Гаврилова розповіла присутнім про історію відзначення свята, його значення для збереження та розвитку мов світу. Поезії, які лунали, розкрили для читачів барвистий світ українського слова, його велич та силу.
     
    Третьокласники показали гарні знання з рідної мови під час гри «Найрозумніший», спробували себе в ролі поетів, підбираючи риму до вірша та впевнено почувалися під час конкурсів «Мовні шаради» та «Ланцюжок зимових слів», спритно виконували завдання «Мовної естафети», швидко розв’язували ребуси та  вдало виконали завдання конкурсу «Музичні слова» (слова, які мають в собі ноти).
     
    Діти також здійснили «Подорож до країни Фразеології», під час якої з’ясовували значення фразеологізмів і підбирали до них антоніми. Завершилася гра конкурсом «Всезнайки». Не сумували і вболівальники: вони активно відповідали на запитання вікторин «Мовне асорті» та «Казкова торбинка».
     
    Перемогу здобула команда учнів 3-А класу «Україна». Кращими знавцями рідної мови стали: Артем Петрашевський (3-А кл.) та Вікторія Кузьомко (3-Б кл.). Подарунки переможцям вручила Надія Гаврилова.
     
    Подорож «Стежка рідної мови» учні 2-Б класу БЗШ №21 (класовод Валентина Тимченко) здійснили разом із завідуючою бібліотекою Надією Гавриловою та поетесою Тетяною Строкач. Дітлахи ознайомились з легендами про мову, побували на поетичній галявині, згадали приказки та прислів’я про рідну мову, відгадували загадки від пані Тетяни, були активними при розгадуванні кросвордів.
     
    Увагу читачів привернула книжкова виставка «Мово українська, гордості мова», на якій були представлені найдавніші пам’ятки літератури Київської Русі – «Повість временних літ», «Галицько-Волинський літопис», поезія та проза класиків й сучасних українських письменників, твори літераторів Білоцерківщини.
     
    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше