• Філателія, як світ захоплень Філателія, як світ захоплень Філателія, як світ захоплень

    Цікавий та різнобарвний світ захоплень читачів бібліотеки-філії №2. Але саме про марку, цей невеличкий шматочок паперу, який відображає історію, культуру й навіть фінансову систему тієї чи іншої країни, йшла мова на заході, присвяченому 100-річчю випуску перших поштових марок України. 
     
    На каскад бліц-повідомлень «Філателія, як світ захоплень» завітали не тільки читачі книгозбірні, а й депутат Київської обласної ради Максим Запаскін.
     
    Присутнім було приємно обмінюватися спогадами про захоплення та колекціонування в своїх родинах. Колекції, які зібрали діти Валентини Сиволапової та Ніни Тарасової доповнили ретро-виставку Миколи Дятлова. Саме «ретро», бо це захоплення було неабияк популярне в 70-80 роках минулого століття.
     
    Та й сучасним українським маркам тут знайшлося місце. Їх небагато, але з яким захопленням шестикласник Віталій Марущенко про них розповідав!
     
    Учасники з подивом слухали про «поштові битви», розглядали фото з першими українськими марками-шагами, які прирівнювалися до грошових одиниць та вважалися прикладом графічної майстерності художника Георгія Нарбута. 
     
    Як з’ясувалося, філателія – вигідна інвестиція, бо найцінніші екземпляри коштують до 3 млн. доларів США.
     
    Тож, виявляється, поштові знаки, – не така вже й дрібничка!

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше