• Зустріч з філателістом у центральній бібліотеці

    Зустріч з філателістом у центральній бібліотеці Зустріч з філателістом у центральній бібліотеці Зустріч з філателістом у центральній бібліотеці

    22 жовтня у центральній бібліотеці відбулася  цікава зустріч з  відомим філателістом, членом Київського товариства Асоціації філателістів України, громадським діячем, патріотом України Олександром Канівцем. Він презентував пересувну філателістичну експозицію, присвячену 100-річчю Української революції і 75-річчю УПА. Ця виставка раніше експонувалася в Ірпені, Узині, Фастові.
    Матеріали експозиції складаються із систематизованих поштових відправлень, зібраних у ході поштової естафети.   Філателіст підкреслив, що поштові марки є справжніми творами мистецтва, адже мініатюрних розмірів малюнок на марці вимагає тонкого смаку,  графічного відчуття й неабиякого вміння, а техніка виконання  дивовижно філігранна. Для того, щоб колекція мала цінність, Олександр Канівець в кожному населеному пункті робить погашення на спеціально підготовлених конвертах. 
    "Укрпошта" традиційно відзначає найважливіші події погашенням поштових марок та конвертів спеціально виготовленим поштовим штемпелем, який дійсний лише один день. 
    Олександр Володимирович понад 40 років колекціонує поштові марки та конверти козацької і спортивної тематики, з історії пошти і залізниць  України. Найбільша частина збірки присвячена українській культурі та боротьбі за Незалежність. Колекціонер брав участь у різних всеукраїнських і міжнародних філателістичних виставках, відзначений нагородами.
    Виставка викликала неабияку зацікавленість гостей, читачів та бібліотекарів.Олександр Канівець вразив гостей своєю працелюбністю, самовідданістю та любов'ю до української землі. Всіма зусиллями він залучає до славетного минулого якомога більше українців. Саме звідси ми маємо черпати енергію та силу будувати гідне сьогодення та майбутнє. Бути сильними і пам'ятати, що воїнам УПА свого часу було ще важче. Але вони боролися і їхні ідеї перемогли. Ми всі, хочемо миру, і віримо, що його здобудемо!
                                    
                                                                      Ольга Соломаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше