• О Спорт, сьогодні твоє свято!

    О Спорт, сьогодні твоє свято! О Спорт, сьогодні твоє свято! О Спорт, сьогодні твоє свято! О Спорт, сьогодні твоє свято! О Спорт, сьогодні твоє свято!

     

    Напередодні Міжнародного дня Олімпійських ігор, який святкується 23 червня, працівники центральної міської бібліотеки провели інформаційний фуршет «Спорт – здоров’я, сила духу і краса» для студентів ТЕК БНАУ.

    Маргарита Зубкова та Ольга Соломаніна провели екскурс у захоплюючу історію олімпіади, згадали багато легенд пов’язаних з Олімпійськими іграми, розповіли про відродження спортивних змагань після великої перерви, про олімпійський рух, засновником якого був французький вчений та громадський діяч барон П’єр де Кубертен.

    Тетяна Качанова підготувала і продемонструвала відеоряд, присвячений Олімпіаді у древній Греції та видатним постатям українського Олімпійського руху – Олексію Бутовському, Дмитру Меленевському, представнику давнього козацького роду генералу Сергію Білосельському-Білозерському.

    На заході були присутні спеціально запрошені гості: Анатолій Скепко – краєзнавець-аматор, друг бібліотеки, який змонтував новий відеофільм про спортсменів-олімпійців Білої Церкви, Анатолій Бондар – працівник інформаційно-краєзнавчого відділу КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС, представник краєзнавчого клубу «Хронос», Анатолій Кульчицький – заслужений працівник культури України, знаний і шанований поет і музикант, який розповів зворушливу історію написання музики до «Спортивного гімну Білої Церкви».

    Поважним гостем заходу стала чарівна та енергійна Ірина Рубан – майстер спорту міжнародного класу з марафонського бігу, викладач фізкультури Білоцерківського ПТУ ім. П. Поповича. Вона відразу завоювала прихильність присутніх цікавою розповіддю про своє дитинство, період становлення у спорті та спортивні досягнення: участь у чемпіонатах Європи та світу. Ірина Леонідівна наголосила, що саме спорт – «це безперервна праця, жорстка боротьба, перевірка характеру» і люб’язно продемонструвала молоді фізичні вправи, які позитивно впливають на наше здоров’я та допомагають підтримувати хорошу фізичну форму.

    Переглянувши відеофільм, та спілкуючись з цікавими людьми рідного міста, студенти були вражені досягненнями білоцерківських спортсменів-олімпійців.

    Під час інформаційного фуршету в читальній залі центральної бібліотеки лунали Олімпійський гімн, написаний грецьким композитором Спіросом Самарасом, «Спортивний гімн Білої Церкви», авторство якого належить Вірі Гутник та Анатолію Кульчицькому та всесвітньо відома пісня «We are the champions» британського рок-гурту «Queen».

    Наприкінці заходу Ольга Соломаніна провела вікторину, під час якої кожен студент отримав приз: спортивні подарунки, цікаві книги та журнали. А так як це був справжній фуршет, то не обійшлося без чаю та смаколиків.

     

    Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше