• Пам'ятай про Крути

    Пам'ятай про Крути Пам'ятай про Крути

    29 січня вся українська громадськість відзначила соту річницю бою під Крутами. Пам’ять про юних героїв не згине повік. Не можна викреслити з пам’яті людської той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на вівтар найцінніше – власне життя. Наразі цей приклад самопожертви молоді порівнюють з героїзмом Небесної Сотні та подвигом кіборгів під час захисту Донецького аеропорту.

    Саме в цей день, працівники центральної бібліотеки провели для вихованців ДПТНЗ "Професійний ліцей” патріотичний відео-портрет героїв "Згадаймо юність, що горіла в Крутах”. За допомогоюісторичних документів та полум’яних поетичних рядків бібліотекарі Валентина Самардак і Ольга Соломаніна розповіли учням про героїчні події тих буремних років.

    Історик і краєзнавець, автор наукових праць і публікацій Анатолій Бондар, який взяв участь у заході, зазначив, що завдяки звитязі та сміливості українських студентів-добровольців ворожий наступ більшовиків на Київ було припинено на кілька днів. Це було дуже важливо, адже в ті дні тривали переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного Союзу. Було необхідно щоб українська столиця перебувала під контролем Центральної Ради. Брестський мирний договір було підписано, він визнавУкраїнську Народну Республіку суб’єктом міжнародних відносин, тобто самостійною.

    Юнаки переглянули відеофільм "Бій під Крутами” і вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

    Ольга Соломаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше