• Їм у віках судилося безсмертя

    Їм у віках судилося безсмертя

    Їм у віках судилося безсмертя

    20 лютого у ДПТНЗ "Професійний ліцей” працівниками Центральної міської бібліотеки була проведена історична година, присвячена найтрагічнішим подіям Євромайдану та героям Небесної Сотні.

    Нашому поколінню випала неабияка честь жити поряд з героями, мати змогу підтримати їх, допомогти. Це обов’язок кожного з нас. Тільки разом ми здолаємо будь-які незгоди, навіть ті, що здаються нездоланними.

    Маргарита Зубкова і Ольга Соломаніна спробували повернути учасників заходу до подій Революції Гідності. Учні прослухали розповідь бібліотекарів про події, які відбувалися на Майдані, переглянули відеоролики. Кадри документальної хроніки, що облетіли весь світ, де Сергій Нігоян стоїть на барикаді і проникливо читає уривок з поеми Т.Г.Шевченка "Кавказ”, торкнулися струн душі кожного з присутніх.

    Валентина Самардак прочитала учням ліцею легенду "Небесна сотня”. Вірші, які лунали у її виконанні, перепліталися з патріотичними піснями та відео сюжетами.

    Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання. У повній тиші була запалена свіча пам’яті, що символізує душі загиблих, які сьогодні у сотні Господній продовжують нас захищати.

    Ольга Соломаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше