• Свічка скорботи у душах горить

    Свічка скорботи у душах горить

    Минає третя річниця героїчних подій Майдану.Протягом січня-лютого 2014 року відійшли у вічність найкращі люди України, люди високого духу. Україна оплакує своїх героїв, матері оплакують своїх синів і дочок, діти – батьків. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

    Їх назвали Небесною Сотнею, українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем поринула у вирій, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі.

    З нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні, в пам’ять про загиблих за майбутнє України, в бібліотеці-філіалі №6 оформлена виставка «Промені гідності», яка містить документальні та художні видання сучасних авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні та підбірку газетно-журнальних статей «Вони загинули за Україну».

    Для юних користувачів – учнів 4-Б класу БЗШ №23 (класовод Ольга Шаталова), проведено відео-годину «На варті наших душ – Небесна Сотня».

    З розповіді завідуючої бібліотекою Надії Гаврилової діти дізналися про історичні події, що змінили політичне обличчя України, реалізували прагнення українського народу щодо європейського вектору розвитку.

    Учасники заходу повернулися до подій на Майдані, спостерігаючи за кадрами документального фільму «Обличчя Майдану», відтворили в пам’яті скорботні дні в житті нашої країни та її народу.Під звуки старої лемківської пісні «Гей, пливе кача...» у виконанні «Піккардійської Терції» присутні пригадалиГероїв Небесної Сотні поіменно: Назар Войтович, Роман Гурик, Дмитро Максимов, Устим Голоднюк, Василь Мойсей, Дмитро Пагор, Іван Тарасюк, Ігор Костенко…

    Вони загинули, щоб ми могли мирно жити. Доповненням до сказаного став відео фільм «Небесна Сотня. Юні Ангели» та кліп на пісню «Мамо, не плач».

    Під час заходу звучали вірші Дениса Вазова «Небесний сотник», «Майданівець», Сергія Мартинюка «...І мовчки сотня непокорених героїв», Миколи Мушинського «Пробачте, мамо. Присвячується героям», «Майдан, з героями іде прощання..», Людмили Максимюк «А Сотню вже зустріли небеса», присвячені подіям того часу, долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу.

    Присутні запалили свічки пам’яті, хвилиною мовчання вшанували тих, хто поклав своє життя за долю, за волю, за свободу нашої з вами єдиної України. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!». Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ у наших серцях

    .

    Горить свіча і пам'яті сльоза,

    Додолу з неї краплями стікає

    Земля ридає, плачуть небеса

    Героїв Україна пам’ятає!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше