• Океани розкривають таємниці

    Океани розкривають таємниці Океани розкривають таємниці Океани розкривають таємниці Океани розкривають таємниці

    Головне завдання Всесвітнього дня океанів – черговий раз нагадати людству про необхідність піклуватися про флору і фауну океанів, оберігати природу від забруднення та промислових відходів.

    У Всесвітній день океанів до бібліотеки-філії №4 на екологічну мандрівку «Океани розкривають таємниці» завітали діти загону «Берегиня» пришкільного табору «Дивосвіт», який діє при БЗШ №22. Увазі гостей було запропоновано еко-виставку «Світ океанів», де були представлені книжки, періодичні видання та скарби океанських глибин.

    У наші дні моря і океани дуже потерпають від забруднення. Велику кількість забруднюючих речовин просто скидають у море. Половину всіх пестицидів і хімічних добрив, що використовуються в сільському господарстві, річки виносять в океан. Надмірний вилов риби призводить до виснаження рибних запасів і порушує всі харчові ланцюги Світового океану. Людина завдає шкоду, залишаючи пластикові пакети на березі. Усі ці проблеми бібліотекарі обговорили разом із дітлахами під час екологічної мандрівки.

    Завідуюча філіалом Світлана Линник провела інформаційну вікторину «Природні чудеса Світового океану» та запросила всіх здійснити неймовірну подорож і поринути у загадковий світ морських глибин. Діти з цікавістю переглядали вражаючий та захоплюючий документальний фільм «Велика подорож у глибину океанів 3D» режисераЖана-Мішеля Кусто.

    Щоб повеселити маленьких гостей бібліотеки, їм запропонували різноманітні конкурси, змагання та ігри: «Впіймай золоту рибку», «Ловись, рибко!», «Море хвилюється раз…» та «Спритні руки».

    У нас Земля одна і треба зробити так, щоб вона завжди була «блакитною планетою». Без живого, чистого океану загине уся планета. Пам’ятаймо про це та дбаймо про його збереження!

    Ірина Тупчій.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше