• Най слова мої будуть, що свячені ножі…

    Най слова мої будуть, що свячені ножі… Най слова мої будуть, що свячені ножі… Най слова мої будуть, що свячені ножі… Най слова мої будуть, що свячені ножі… Най слова мої будуть, що свячені ножі…

     

    26 квітня у центральній бібліотеці відбулася презентація семитомника члена НСПУ, кавалера ордена "За заслуги” ІІІ ступеня, лауреата Всеукраїнської та обласної літературних премій ім. Михайла Коцюбинського та Григорія Косинки, міської літературно-мистецької премії ім. Нечуя-Левицького Андрія Дмитровича Гудими.

    Ведуча заходу, директорка ЦБС Раїса Григоренко зазначила: "У Білій Церкві вперше вийшло в світ таке унікальне видання, в яке увійшли кращі твори письменника, написані у різні роки”.

    Розпочався захід літературно-музичною композицією за творами Андрія Дмитровича, підготовленою учнями БЗШ №6 (керівник Ганна Качка).

    Начальник відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська та головний спеціаліст відділу Ксенія Жукова привітали автора з виданням семитомника, побажали довгих років життя, творчого натхнення і нових книг.

    Член НСПУ Володимир Іванців розповів про давню дружбу з Андрієм Гудимою, шліфуванняїхніх юних талантів у літературному об’єднанні "Заспів” у 60-х роках минулого століття, громадянську позицію пана Андрія, його участь у заснуванні Народного руху в Білій Церкві, членство у міськрайонному об’єднанні ВУТ "Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка.

    Багато гарних слів про Гудиму та його видання сказала його учениця письменниця Таїна Краєвська-Братченко, зазначивши що твори літератора завжди яскраві та лаконічні.

    Своїми враженнями від творчості А. Гудимиподілилася Ганна Нагорна, завідуюча бібліотекою-філіалом №10, яку з Андрієм Дмитровичем пов’язує давня дружба, що духовно збагачує її і надихає на проведення творчих зустрічей письменника з читачами.

    Андрій Гудима розповів про написання своїх творів, відзначивши найкращі з них, поділився творчими задумами і планами. Зазначив, що це благодійне видання, яке він подарувавкожній школі і бібліотеці.

    Супроводжувала захід слайд-презентація "Творчий доробок Андрія Гудими”, підготовлена провідним бібліографом ЦБ Тетяною Качановою.

    Учасники презентації також мали змогу ознайомитися з творами письменника, що були представлені на книжковій виставці.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше