• «Незнайомою стежинкою за цілющою травинкою»

    «Незнайомою стежинкою за цілющою травинкою» «Незнайомою стежинкою за цілющою травинкою»

    В цікаву екомандрівку до свої улюбленої бібліотеки №1 вирушили дітки ЦСПРД «Злагода». Стежина до бібліотеки давно знайома, бо ж часті вони гості у працівників книгозбірні.

    Та сьогодні не по книжечки прийшли, а на чудо-чаювання з пряниками та цукерками. Лікарські трави з ранковою росою та сонячним теплом на пелюстках для дітей назбирала очільниця Білоцерківської здравниці «Зелена планета Земної» Аліна Пастовенська. Та ще й підготувала пізнавальну розповідь про лікарські квіти. А для дитячої бібліотечки «Злагоди» подарувала «Абетку лікарських трав» Наталі Земної. Читайте, пізнавайте світ природи... Ароматом літніх трав наповнилася читальна зала. Ось вже у ротику Даші сховалися сунички, Богданчик мне листочок шавлії, а от Павлику шавлія не до вподоби, зате меліса – саме те! Лера та Марійка швидко собі на букетики розібрали ромашки та алтейку. Нагідки та безсмертник оцінила доросла аудиторія. А овес у колоссі до сьогодні діти не бачили, лише у кашці на тарілочці.

    Після такого ознайомлення звичайно усі на «відмінно» пограли у гру-вікторину «Чи знаєш ти лікарські трави свого краю?»

    І ось сама відповідальна і очікувана мить – малюки самі своїми рученятами підготували трав’яний збір на чай: ягідки суниці, квітку нагідки, квітку конюшини, листочок меліси, листочок шавлії, суцвіття звіробою.... Настоявся чай, сонячно-лимонно виграє у чашечках. На здоров’я!

     

    Аліна Пастовенська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше