• Бібліотечний сторітелінг «Українські вишиванки - наче райдуги світанки»

    Бібліотечний сторітелінг «Українські вишиванки - наче райдуги світанки» Бібліотечний сторітелінг «Українські вишиванки - наче райдуги світанки» Бібліотечний сторітелінг «Українські вишиванки - наче райдуги світанки» Бібліотечний сторітелінг «Українські вишиванки - наче райдуги світанки»

    Серед травневих свят для бібліотекарів книгозбірні №1 для дітей та її користувачів найулюбленішим є День вишиванки.

    Вишиванка є споконвічним символом українського народу, це –національна святиня, що несе в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь, який не переривається віками. Сьогодні вишиванка – це не просто генетичний код української нації. Це – наш, визнаний світом бренд.

    Читальна зала книгозбірні, прибрана запашними травами та квітами, бо сьогодні ще й День рослин, зустріла гостей та вихованців БСЗШ №19 етновиставками: «Вишиванка – святиня українського народу» та «Обереги, що не губляться в віках».

    Вітаючи присутніх зі святом, Валентина Шлапацька наголосила, що «кожна вишиванка промовляє до нас живими квітами, повіває прохолодою легкого вітру, співає нам щирі пісні про свою любов до людей, шепоче ніжні слова... Вона жива!».

    Для кращого ознайомлення з історією вишивки Майя Тарасенко запросила дітей у мистецьку мандрівку «Вишиванка, моя вишиванка» сторінками журналів: «Українська вишивка», «Вишивка і в’язання», «Hand Made», а Олена Крищенко, вшановуючи прадавній оберіг свого роду, організувала калейдоскоп вишиванок «Сорочка біла – вишита піснями моєї мами».

    Очільниця Білоцерківської філії мережі здравниць «Зелена планета Земної» Аліна Пастовенська познайомила дітей з квітковими символами вишиванок та їх значенням.

    З гордістю за своїх майстринь, Людмила Огородник, бібліотекар БСЗШ №19 поділилася досвідом, як вчилися її дівчатка вишивати, як кожна проявляла свою фантазію, творчість, видумку, старання.

    «Вишивати нескладно і кожен може навчитися, якщо захоче», – сказала восьмикласниця Аня Кулеша, представляючи свій рушник з маками, а Настя Олійник додала, що «мій рушник – це мій настрій!».

    А потім діти, одягнені в вишиванки, від щирого серця декламували вірші і співали пісень, наввипередки розповідали про власноруч вишиті рушники та серветки, які принесли з собою. Свято було таким щирим і сердечним, теплим, добрим і ніжним, як дитячі душі. Кінцевим акордом свята стала вулична промоція.

     

    Олена Крищенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше