• Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Україні та бібліотеці №1 для дітей

    Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Україні та бібліотеці №1 для дітей Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Україні та бібліотеці №1 для дітей Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Україні та бібліотеці №1 для дітей

     

     

    «Нам книжка відкриває світи»– під таким гаслом проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Україні та бібліотеці №1 для дітей.

    Книгозбірня привітно зустрічає гостей книжковими виставками: «Книги розумні і вірні друзі», «Книжечка новенька дітям до серденька» та інсталяцією «Книжковий хмарочос».

    На бібліотечне ревю «Що читаємо? Поговоримо про це?»до бібліотеки завітали другокласники БСШ №9 (класовод Галина Омельчук ) та п’ятикласники БЗШ №6 (класовод Ольга Новохацька). На дітей чекали зустрічі з героями книжок, подорожі у казку, знайомство з сучасною українською прозою. Цікавим був кросворд«Казковий караван» та подорож до «Країни мудрої книги». Вікторину «Чи кмітливий ти читач?» і аукціон загадок провела для гостей Ворона-Каркарона, акторка бібліотечного лялькового театру «Казкарик».

    Другий день свята виявився не менш цікавим, адже діти складали пазли з частинок українських народних прислів’їв про книгу, читання, знання, відповідали на запитання вікторин«Чи знаєш ти українські казки?» та «5 біографій – 5 письменників».

    Третій сонячний день став багатим на приємні зустрічі. Відвідувачам книгозбірні прийшлася до вподоби зустріч з талановитою юною поеткою Христиною Дегтяренко – дипломанткою Всеукраїнських конкурсів дитячої творчості на виготовлення книги-саморобки «Дитячі історії про найголовніше» та «Мрії про Україну: дитячий погляд», переможниці Всеукраїнського конкурсу патріотичного слова «Мрії, відгукніться!». Бібліотекар Олена Крищенко презентувала четвертокласникам БСШ №1 книжечки Христини: від бібліотечної книжки-саморобки «Віршинки від Христинки» до поетичного первоцвіту збірки поезії і прози «Першовірші».

    Не менш цікавою стала зустріч з очільницею Білоцерківської філії «Зелена планета Земної» Аліною Віталіївною Пастовенською. Пані Аліна презентувала книги Наталії Зубицької від ТОВ «Зелена планета Земної» для дорослих - двотомник «Дивосвіт Зеленої планети». У збірці подані рецепти традиційної народної медицини, докладно розповідається як відновити здоров’ я за допомогою лікарських рослин та правильно підібраних продуктів харчування, представлені рецепти народної косметики.

    Унікальне видання «Квітник Наталі Земної» – це розповіді про квіти у нашому житті, зібрані за більш ніж 40-річний досвід роботи в народній медицині, опис понад 90 різновидів рослин, які оточують нас у повсякденному житті. Книга розрахована на широке коло читачів.

    Молодшим читачам бібліотеки гостя подарувала книжечку Наталії Земної «Абетка зеленої планети». Вона звернуласьдо дітвори словами авторки книги: «Це не просто абетка, де кожна літера є початком назви рослини, це подорож у світ живої природи, де ви, мої юні друзі, навчитесь пізнавати природу, любити її, оберігати, жити з нею в гармонії і бути завжди здоровими і розумними».

    Свято триває і ми запрошуємо всіх до читання в задоволення і для користі.

    Валентина Шлапацька.

     

     
     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше