• Як подбати про своє ментальне здоров’я

    Як подбати про своє ментальне здоров’я Як подбати про своє ментальне здоров’я

    У Всесвітній день ментального здоров’я для користувачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка відбулася інформаційна година «Як подбати про своє ментальне здоров’я».

    Бібліотекарка пані Раїса разом з читачками книгозбірні обговорили проблемні питання підтримки один одного у скрутні часи. Зараз усім українцям потрібні сила волі й характер, щоб впоратися з життєвими труднощами.

    Тема ментального здоров’я в непростих умовах сьогодення дедалі більше набуває актуальності. Кожна людина, навіть найміцніша духом і сильна фізично, може почуватися часом погано. Це нормально і немає нічого соромного у тому, щоб звернутися до фахівця або попросити підтримки у людей, яким довіряєш.

    Питання «Ти як?» звучить на усіх рівнях. Напевно, кожен погодиться, що найбільшою цінністю людини є її здоров’я. Останнім часом, турбота про ментальне здоров’я може здатися менш важливою. Більшість справ вимагають постійного фокусу: догляд за дітьми, робота, близькі люди. Ментальне здоров’я є основним правом людини та невід’ємною частиною її загального фізичного стану. Психічний добробут − це основа індивідуальної та колективної здатності ухвалювати рішення, будувати стосунки та формувати світ.

    Усі мають право бути почутими. Ніхто не повинен залишитися без уваги. Нікому не може бути відмовлено в психологічній допомозі і підтримці.

    Раїса Лисак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше